perjantai 8. helmikuuta 2013

Appelsiinikanaa & paistettua riisiä




Eilen oli viimeinen isyyslomapäivä ja pää oli hieman tyhjänä töihin paluuta odotellessa. Siinä sitten tutkittiin jääkaappia ja selailtiin nettiä, että löytyisi jotain helppoa kokattavaa. Kaapista löytyi kanan rintafileitä ja siitä piti jotain askarrella. Koko aterian Ohje löytyikin tutusta blogista :)


Appelsiinikanaa & Paistettua Riisiä


4 kpl kanan rintafileitä
3 dl riisiä
2 kpl appelsiineja
1-2 kpl sipulia
2-3 kpl kananmunia
soijakastiketta
punaviinietikkaa
sokeria, pippuria




Puhdista kanat kalvoista ja rasvasta ja leikkaa ne suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon tai pussiin marinoitumaan soijakastikkeen ja punaviinietikan seokseen (suunnilleen puolet ja puolet), ja perään aimo annos mustapippurirouhetta.

Suunnilleen tässä vaiheessa kannattaa laittaa appelsiinikiisseli tulille: purista pieneen kattilaan parin appelsiinin mehu ja lisää muutama ruokalusikallinen sokeria. Tavoittelemme melko makeaa, löysähköä kiisseliä. Kiisseli saa pöhistä suht kuumalla levyllä (ja kana marinoitua) sillä aikaa, kun työstät riisiä.

Keitä riisi ohjeen mukaan (riisi voi olla keitetty jo vaikka edellisenä päivänä) ja pilko sillä aikaa sipuli(t).Sihauta sipulit pannulla tai wokissa öljytilkassa pehmeiksi. Sipuleille voi ripsauttaa kaveriksi pikkuisen sokeria. Kun sipulit ovat pehmeitä, laita riisit mukaan pannuun ja pyörittele öljyssä sen verran, että mahdollisesti keittämisen jäljiltä jo jäähtynyt riisi kuumenee. Riko sekaan pari kananmunaa. Älä sekoita heti, vaan anna hyytyä rauhassa. Kun munat ovat lähes jähmeitä, sekoita villimmin. Näin muna silppuuntuu riisin joukkoon autenttisesti.

Valuta marinadi irti kananpaloista. Paista kanat öljyssä kuumalla pannulla. Jotkut tapaavat jättää kanansuikaleet pinnalta hailakoiksi, mutta minusta ne ovat maukkaimmillaan silloin, kun pinta ottaa vähän väriä ja aavistuksen rapsakkuutta. Sisältö ei tällöinkään kuivu rutisitkaaksi, jos pannu on kuuma.

Pyörittele lopuksi paistetut kananpalat mehukiisselissä, joka tällä välin on kiehunut parahultaisesti kokoon. Sekoita riisi ja kanat - ja kevyen raikas mutta täyttävä ruoka on valmis!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti